ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΠΣ

Άμεσες και τρέχουσες ενέργειες της ΠΟΠΣ

  1. Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, τα παρανόμως παρακρατηθέντα δώρα (Χριστουγέννων 400 ευρώ, Πάσχα 200 ευρώ και Επίδομα αδείας 200 ευρώ) και οι παράνομες κρατήσεις από τις επικουρικές συντάξεις κατά το 11μηνο 15-6-2015 έως 16-5-2016 πρέπει να επιστραφούν στους δικαιούχους, γιατί παρανόμως είχαν παρακρατηθεί. Δυστυχώς, σύμφωνα με την απόφαση αυτή του δικαστηρίου, τα χρήματα αυτά τα δικαιούνται μόνο όσοι έχουν καταθέσει δικαστική προσφυγή. Οι υπόλοιποι, μέχρι στιγμής, αποκλείονται. Γίνεται κάθε προσπάθεια να αποδοθούν όπως είναι το σωστό και το δίκαιο σε όλους ανεξάρτητα ένα έχουν καταθέσει δικαστική προσφυγή ή όχι, γιατί η παρανομία δεν περιορίζεται μόνο σε μερικούς αλλά σε όλους.
  2. Γίνεται κάθε πιεστική προσπάθεια για την άμεση ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς. Εάν αυτό τελικά επιτευχθεί, όλοι οι συνταξιούχοι θα εισπράξουν το 7,75%. Διαφορετικά 931.000 συνταξιούχοι δεν θα εισπράξουν τίποτα. Στο δημόσιο είναι περίπου 180.000.
  3. Να αποδοθεί άμεσα η συνδρομή των 0,20€. Γίνονται οι τελευταίες προσπάθειες για να φανεί αξιόπιστη η δέσμευση του Πρωθυπουργού την οποία πρέπει να σεβαστεί ο αρμόδιος Υπουργός. Πάντως έχει δηλώσει ότι θα γίνει αυτό που υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός. Σήμερα, 20/12/2022, δεσμεύτηκε ότι η απόδοση των χρημάτων θα γίνει πριν τη λήξη του χρόνου (2022).
  4. Ξεκινησε η διαδικασία της συζήτησης- ανεπίσημα μέχρι στιγμής- προκειμένου να εξομοιωθούν οι συντάξεις χηρείας με τη ρύθμιση: όλοι οι δικαιούχοι την 1η τριετία να εισπράττουν το 70% του θανόντος και το ποσό αυτό να συνεχίσει για αυτούς που δεν έχουν άλλη σύνταξη για όλη τους τη ζωή. Οι υπόλοιποι (που έχουν 2η σύνταξη) να συνεχίσουν να εισπράττουν το 50% που ελάμβαναν κατά την πρώτη τριετία.

Από την ΠΟΠΣ,