Ενημέρωση για την προαιρετική εισφορά (0,20€)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Αθήνα, 18/7/2019
Αρ.πρωτ: 124

Προς τα Μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΠΣ
και τα Δ.Σ. των Συλλόγων- Συνδέσμων Πολιτικών Συνταξιούχων
όλης της χώρας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε σχετικά με τη χορήγηση της εισφοράς των 0,20 ευρώ.

Την 16η Ιουλίου 2019 τα χρήματα της προαιρετικής εισφοράς των 0,20 ευρώ είχαν αποσταλεί από τον ΟΑΕΔ στον ΕΦΚΑ. Ενώ αναμέναμε ότι η χορήγησή της στις δικαιούχες Οργανώσεις (Ομοσπονδίες κ.λπ) θα προχωρούσε άμεσα, η διαδικασία σταμάτησε, γιατί ο κ. Υπουργός (κ. Γιάννης Βρούτσης) πήρε σχετική απόφαση ανάκλησης της προηγούμενης υπουργικής απόφασης.

Την 17η Ιουλίου 2019 οι οργανώσεις της ΣΕΑ (μεταξύ αυτών και η ΠΟΠΣ), μετά την ορκωμοσία στη Βουλή, αναμέναμε και συναντήσαμε τους κ.κ. Υπουργό και Υφυπουργό στο Υπουργείο Εργασίας. Εκθέσαμε το θέμα της καθυστέρησης χορήγησης της προαιρετικής εισφοράς και τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που προκαλεί στη λειτουργία των Οργανώσεών μας.

Ο κ. Υπουργός μας είπε ότι η προαιρετική εισφορά είναι βέβαιο πως θα δοθεί πολύ σύντομα, αλλά αυτό θα γίνει αφού εξεταστούν και τα αιτήματα άλλων Οργανώσεων, οι οποίες αισθάνονται αδικημένες και δεν έχουν συμπεριληφθεί στην προηγούμενη απόφαση.

Ο κ. Υπουργός εξέφρασε την επιθυμία να μας δεχθεί στο γραφείο του, μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης (μετά από 2 περίπου εβδομάδες), αρχές Αυγούστου. Για το σκοπό αυτό ήδη ζητήσαμε (στα πλαίσια της ΣΕΑ) με έγγραφό μας να μας κλείσει κάποια συνάντηση.

Ελπίζουμε ότι σύντομα θα πάρει αίσιο τέλος αυτή η μαραθώνια προσπάθεια που μας κούρασε αφάνταστα

Όταν έχουμε νεότερα, θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

Σας ευχόμαστε καλή συνέχιση των καλοκαιρινών σας διακοπών.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Από την ΠΟΠΣ