Έντονη διαμαρτυρία για τα αναδρομικά!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Αθήνα, 6/10/2020
Αρ.πρωτ: 200

Προς
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
Υπουργό κ. Γιάννη Βρούτση
Σταδίου 29,  Αθήνα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

  1. Νέα Δημοκρατία, Πειραιώς 62, 18346, Μοσχάτο
  2. ΣΥΡΙΖΑ – Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Πλ Ελευθερίας 1, 105 53 Αθήνα
  3. Κίνημα Αλλαγής, Χαριλάου Τρικούπη 50, 10680, Αθήνα
  4. Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Λεωφόρος Ηρακλείου 145, 142 31, Ν. Ιωνία
  5. Ελληνική Λύση, Ιπποκράτους 10-12, 106 79, Αθήνα
  6. Συλλόγους-Συνδέσμους Πολιτικών Συνταξιούχων όλης της χώρας

Κύριε Υπουργέ,
Σας μεταφέρουμε τις έντονες και δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των πολιτικών συνταξιούχων πρώην δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων τώρα του e-ΕΦΚΑ, γιατί στην κατατεθείσα στη Βουλή τροπολογία σας προβλέπεται η επιστροφή αναδρομικών από τις περικοπές που επιβλήθηκαν στις κύριες συντάξεις μόνον του Ν.4093/2012 και εξαιρούνται οι περικοπές του Ν.4051/12 ειδικά για την κατηγορία αυτή των συνταξιούχων, χωρίς όμως καμία συγκεκριμένη αιτιολογία, ενώ και οι δύο αυτοί νόμοι κρίθηκαν ως αντισυνταγματικοί με πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και αναμένονται οι σχετικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σε εφαρμογή αυτών των αποφάσεων, ακολούθησε άλλη τροπολογία σας για την καταβολή αναδρομικών συντάξεων στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα, για το 11μηνο από 15 Ιουνίου 2015 μέχρι 13 Απριλίου 2016, με εξαίρεση τη χορήγηση των επικουρικών συντάξεων και των Δώρων.

Με την υπό συζήτηση τροπολογία είναι ηθικά απαράδεκτο και νομικά ανεπίτρεπτο να διαχωρίζετε τους συνταξιούχους σε κατηγορίες, αφού είναι δεδομένο ότι όλοι οι συνταξιούχοι, χωρίς διάκριση, αντιμετωπίζουν τις ίδιες ανάγκες, όπως ασθένειες, γήρας, θάνατο κ.λπ και μάλιστα στον καιρό της πανδημίας.
Άλλωστε είχατε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα δικαιώσετε όλους τους συνταξιούχους και θα αποκαταστήσετε τις συντάξεις τους.

Κύριε Υπουργέ,
Όλοι οι συνταξιούχοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα υπέστησαν για 10 χρόνια ανελέητα πλήγματα στις συντάξεις τους από τα μέτρα των μνημονίων. Η αποκατάσταση των συνταξιούχων επομένως πρέπει να είναι καθολική για λόγους ευνομίας, ηθικής και νομικής τάξης.

Παρακαλούμε και ζητούμε γι’ αυτούς τους λόγους, από σας και από την Κυβέρνηση αλλά και από τις πολιτικές δυνάμεις να αποδοθούν οι περικοπές των συντάξεων με τους νόμους 4051/2012 και 4093/2012 χωρίς διάκριση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε όλους τους συνταξιούχους.

Οι κύριοι Βουλευτές παρακαλούνται να εξετάσουν αντικειμενικά το δίκαιο αίτημά μας.

Για το Δ.Σ.
Με κάθε τιμή
Ο Πρόεδρος   Χρ. Μπουρδούκης
Ο Γεν. Γραμματέας    Ερμ. Λινάρδος