ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Αθήνα, 17/6/2020
Αρ.πρωτ: 127

Σας κοινοποιούμε τα παρακάτω έγγραφα προς ενημέρωσή σας:

  1.  Δελτίο τύπου Υπουργείου Οικονομικών (13/6/2020) σχετικά με το πρόβλημα της φορολόγησης των αναδρομικών των συνταξιούχων. Θα μπορούσατε, όσοι ενδιαφέρεστε, για περαιτέρω οδηγίες να απευθυνθείτε στις κατά τόπους ΔΟΥ.
  2.  Δελτίο τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (15/6/2020) σχετικά με τα έξοδα κηδείας.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι σύμφωνα με ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στον ΕΦΚΑ (πρώην ΓΛΚ) «οι ασφαλισμένοι, για αιτήματα από 1/1/2017 μπορούν να αναζητήσουν στον δικτυακό τόπο www.gsis.gr την παρακολούθηση πορείας αίτησης συνταξιοδότησης (www.gsis.gr/ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ/ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ /ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ/ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ).
Επίσης για πληροφορίες επί θεμελιωτικών διατάξεων του συνταξιοδοτικού δικαιώματος οι ασφαλισμένοι μπορούν να απευθύνουν το ερώτημά τους ανάλογα με την κατηγορία εργασίας τους, μέσω email στο d.sintdt@efka.gov.gr ,με συνημμένο πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, βεβαίωση χρόνου ασφάλισης σε άλλο ταμείο (αν υπάρχει) και για τους άντρες πιστοποιητικό τύπου Α, ώστε να τύχουν σχετικής πληροφόρησης.