Ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία…

  • 556 θύματα.
  • 130 νεκροί.
  • 75 σοβαρά τραυματίες.
  • 351 ελαφρά τραυματίες.

Όχι δεν πρόκειται για πολεμικό ανακοινωθέν. Πρόκειται για τα αποτελέσματα των 290 τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων που συνέβησαν μέσα στη δεκαετία 2009 -2019, στη διαδρομή μεταξύ Πάτρας και Πύργου, στην δήθεν «εθνική οδό».

Ο μέσος άνθρωπος είναι φυσικό να αναρωτιέται: Τι φταίει για την κατάσταση αυτή;

Πολλές είναι οι αιτίες. Ένα πράγμα όμως είναι βέβαιο. Τα πιο πάνω νούμερα θα ήταν πολύ – πολύ πιο μικρά, αν ο δρόμος αυτός ήταν σωστός, καλύτερα χαραγμένος, καλύτερα φωτισμένος και καλύτερα συντηρημένος.

Το τραγικό είναι ότι ενώ κανένας (;) δεν διαφωνεί με τις πιο πάνω διαπιστώσεις, η κατασκευή της νέας Ολυμπίας οδού σταματάει 100 χλμ. πριν φτάσει στην Ολυμπία, με αποτέλεσμα, όλη η δυτική Πελοπόννησος, το λιμάνι της Κυλλήνης, η Ζάκυνθος, η Κεφαλλονιά, να εξυπηρετούνται από τον υπάρχοντα αγροτικό δρόμο.

Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Αμαλιάδας, εκφράζει την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι, ένα τόσο σημαντικό έργο καθυστερεί να υλοποιηθεί, για  ασήμαντες αφορμές. Στη σύγχρονη κοινωνία κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του, αρκεί να υπάρχει αποφασιστικότητα, λογική, ομοψυχία,…

Ο εθνικός δρόμος Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα, έπρεπε ήδη να είναι κατασκευασμένος, με τρόπο που να σέβεται το φυσικό περιβάλλον, να σέβεται τον κάτοικο της περιοχής, να σέβεται τον Έλληνα πολίτη.