Δικαίωμα Δελτίου ελεύθερης εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους κ.λπ τριετούς διάρκειας με δικαίωμα ανανέωσης.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Αθήνα, 29/6/2021
Αρ.πρωτ: 158
Προς
Υπουργείο Πολιτισμούκαι Αθλητισμού
1.Υπουργό κ. Λίνα Μενδώνη
2.Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού κ.Γεώργιο Διδασκάλου
Μπουμπουλίνας 2022,   106 82 Αθήνα.
Κυρία Υπουργέ,
Κύριε Γεν.Γραμματέα,
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου εκπροσωπεί πάνω από 300.000 συνταξιούχους, οι οποίοι είναι οργανωμένοι σε όλους τους νομούς της Ελλάδας σε 60 Συλλόγους/Συνδέσμους. Με την Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Τ.Β’ 3976/ 31102019) οι συνταξιούχοι στερήθηκαν την ελεύθερη είσοδό τους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ακόμα και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι μέχρι σήμερα είχαν αυτό το προνόμιο.
Ιδιαίτερα για τους εκπαιδευτικούς, εκτιμώντας το έργο που έχουν επιτελέσει και τη συμβολή τους στην ευαισθητοποίηση των μαθητώνφοιτητών για την πολιτιστική κληρονομιά της πατρίδας μας, θεωρούμε πως δικαιούνται αυτό το προνόμιο, ως ένδειξη αναγνώρισης αυτής της συμβολής τους.
Άλλωστε με το δικαίωμα αυτό, θα συνεχίσουν οι ίδιοι απρόσκοπτα, και ιδιαίτερα στη φάση αυτή της τρίτης ηλικίας, να απολαμβάνουν τα πολιτιστικά αγαθά, ως μία συνέχεια της δια βίου μάθησης.
Τέλος, εκτιμώντας την προσφορά όλων των συνταξιούχων άνω των 65 ετών στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ανόρθωση και στο δημογραφικό της πατρίδας  μας, ας τους δοθεί η δυνατότητα στη φάση της τρίτης ηλικίας να απολαύσουν ένα αγαθό του ελληνικού πολιτισμού που θα τους χαρίσει ευχάριστες στιγμές στο υπόλοιπο της ζωής τους.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος                   Χρ. Μπουρδούκης
Ο Γεν. Γραμματέας      Ερμ. Λινάρδος