ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ 13/7/2022

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Αθήνα, 15/7/2022
Αρ.πρωτ: 411

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ 13/7/2022

Ύστερα από αίτημα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13/7/2022 και ώρα 9.00π.μ. στα Γραφεία του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στη Βουλή η ανωτέρω αιτηθείσα συνάντηση. Παρευρέθηκαν 9 Πρόεδροι των Συνταξιουχικών Οργανώσεων. Την ΠΟΠΣ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας, συνάδελφος Ηλίας Ηλιόπουλος. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ παρευρέθηκαν:

  1. Ο Υπεύθυνος του Τομέα Ασφαλιστικών Υποθέσεων του Κόμματος, βουλευτής Βοιωτίας κ. Μουλκιώτης Γιώργος
  2. Η Κοινοβουλευτική εκπρόσωπος κ. Ν. Γιαννακοπούλου.
  3. Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κ. Γλαβίνας Θανάσης
  4. Η Διευθύντρια του πολιτικού Γραφείου του Προέδρου κ. Ανδρουλάκη, κ. Αναστασίου Έλενα.

Ο Πρόεδρος κ. Ανδρουλάκης δεν παρευρέθη, διότι την ίδια ώρα είχε συνέντευξη τύπου για την Ακρίβεια. Όπως όμως μας ανακοίνωσε η διευθύντρια του Γραφείου του, θα προκύψει άλλη συνάντηση με παρουσία του ίδιου, αφού, όπως μας είπαν, ο Πρόεδρος επιθυμεί να ακούσει ο ίδιος τα προβλήματά μας.

Η ενημέρωση ξεκίνησε από τον Πρόεδρο του ΙΚΑ, Δήμο Κουμπούρη, ο οποίος ανέπτυξε αρκετά από τα θέματα που τέθηκαν, πολύ καλά και τεκμηριωμένα.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Πρόεδρος της Οργάνωσής μας, ο οποίος παρουσίασε και ανέλυσε με αδιαμφισβήτητα επιχειρήματα τα πλέον καυτά προβλήματά μας, όπως τη συνδρομή των 20 λεπτών, την απόδοση σε όλους τους συνταξιούχους των αναδρομικών του 11μήνου και όχι μόνο –όπως ανακοίνωσε το ΣτΕ- σ’ αυτούς που έχουν προσφύγει, την ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στην κύρια σύνταξη, την απόδοση σε όλους τους συνταξιούχους της απώλειας από την Ακρίβεια- χωρίς συμψηφισμούς με την προσωπική διαφορά-, την απόδοση των παρανόμως παρακρατηθέντων της ΕΑΣ για το 2017 και 2018, και προφανώς με την κατάργηση από 1/1/2023 να φανεί η αύξηση στη σύνταξή μας, χωρίς κανέναν συμψηφισμό. Την επανεξέταση των συντάξεων χηρείας, γιατί αυτό που νομοθετήθηκε είναι προσβλητικό για τους δικαιούχους και στην ουσία αφανισμός της σύνταξης χηρείας. Τέλος, ζήτησε από τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να τοποθετηθούν καθαρά και δημόσια για το ποιες είναι οι θέσεις του Κόμματος απέναντι στα προβλήματά μας και προφανώς δεν μας ικανοποιεί η αναγνώριση των δίκαιων αιτημάτων μας μόνο εντός του γραφείου που γίνεται η συζήτηση.

Η απάντηση ήταν ότι έτσι θα γίνει – δημόσια τοποθέτηση – και από την επόμενη εβδομάδα θα κορυφώσουν το θέμα των αναδρομικών και θα απαιτήσουν την απόδοση των 20 λεπτών.

Αφού τοποθετήθηκαν με ολιγόλεπτες ομιλίες και οι υπόλοιποι Πρόεδροι, που κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα, έκλεισε- νομίζουμε θετικά ως προς το θεωρητικό μέρος- η συνάντηση αυτή.

Ο Πρόεδρος                  Ηλίας Ηλιόπουλος
Ο Γεν. Γραμματέας   
Ερμόλαος Λινάρδος