ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Π.Ο.Π.Σ.

Θέμα: «Παράσταση διαμαρτυρίας στο Μέγαρο Μαξίμου»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή, 13/1/2023 η παράσταση διαμαρτυρίας των Συνταξιουχικών Οργανώσεων του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα, που είχε αποφασιστεί από τις Οργανώσεις, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι Πρόεδροι των Οργανώσεων συναντήθηκαν με την εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού κ. Σχοινά-Ο κ. Πρωθυπουργός δεν βρισκόταν εκεί- η οποία ενημερώθηκε για το περιεχόμενο της παρουσίας- διαμαρτυρίας των Προέδρων, η οποία, όπως είναι γνωστό, αφορά την μέχρι σήμερα μη απόδοση της συνδρομής των 0,20 ευρώ, που παρακρατείται εκουσίως από τις συντάξεις των συνταξιούχων κάθε μήνα και πρέπει να αποδίδονται στις δικαιούχες Οργανώσεις. Δεν έχουν αποδοθεί για τα έτη 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 και τρέχει το 2023.

Στην κ. Σχοινά δόθηκε ανάλογο γραπτό υπόμνημα που αναφέρει τη δέσμευση του Πρωθυπουργού που δημόσια και ρητά είχε ανακοινώσει από τις 14/10/2022 ότι τα χρήματα αυτά θα αποδοθούν πολύ σύντομα.

Η κ.Σχοινά, αφού παρέλαβε το υπόμνημα, το πρωτοκόλλησε και δεσμεύτηκε ότι τη Δευτέρα θα ενημερωθεί ο κ. Πρωθυπουργός και προφανώς θα έχουμε την απάντησή του συντόμως.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης