Ο καταστροφικός σεισμός της Ανατολικής Τουρκίας και της Συρίας.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Αθήνα, 8-2-2023                                                             Αρ.πρωτ: 627

Θέμα: Ο καταστροφικός σεισμός της Ανατολικής Τουρκίας και της Συρίας.

Οι τεράστιου μεγέθους σεισμικές δονήσεις των 7,8 και 7,6 ρίχτερ, της 6ης Φεβρουαρίου, που συγκλόνισαν και κατέστρεψαν πολλές πόλεις της Τουρκίας:  Αντιόχεια, Άδανα κτλ αλλά και εκατοντάδες χωριά της Ανατολικής Τουρκίας και της Συρίας προκάλεσαν θλίψη και οδύνη σ’ ολόκληρη την ανθρωπότητα, αφού ήδη καταμετρώνται χιλιάδες συνάνθρωποί μας – δυστυχώς με πολλά παιδιά – νεκροί, σε καθημερινή αυξανόμενη καταμέτρηση και δεκάδες χιλιάδες τραυματίες.

Ολόκληρος ο ελληνικός λαός συμπάσχει και συμπαραστέκεται στους γείτονες μας Τούρκους αλλά και τους Σύριους, με πρόθυμη την ενεργοποίηση της αλληλεγγύης και της όποιας δυνατής βοήθειας στους ξεσπιτωμένους και άστεγους σεισμόπληκτους, όπως ταιριάζει εξάλλου στην ανθρώπινη ευαισθησία για την οποία ο λαός μας διακρίνεται και ξεχωρίζει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Απευθύνουμε αφενός θερμά συλλυπητήρια στον Τουρκικό και Συριακό λαό και ιδιαίτερα στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε άμεση ανάρρωση των τραυματιών. Αφετέρου, και στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, καλούμε όλους τους συναδέλφους συνταξιούχους να συμμετάσχουν στην έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους σεισμόπληκτους λαούς, συμμετέχοντας σε πρώτη φάση με την παράδοση προϊόντων τρόφιμα, φάρμακα, κλινοσκεπάσματα κλπ που θα συγκεντρωθούν στις έδρες των Συλλόγων Μελών μας, από δομές του Δημοσίου (δήμοι, Περιφέρειες και άλλες επίσημες και αναγνωρισμένες οργανωτικές δομές).
Μετά από αυτή την πρώτη παρέμβασή μας, θα επανέλθουμε και σε δεύτερη απόφαση βοήθειας.

Καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων/ Συνδέσμων μας να ενημερώσουν τους συναδέλφους συνταξιούχους και να τους υποδείξουν τις όποιες δραστηριότητες πραγματοποιούνται στην περιοχή τους.

Ο Πρόεδρος                Ηλίας Ηλιόπουλος
Ο Γεν. Γραμματέας
   Ερμόλαος Λινάρδος